FurnTraders

Scheidingswanden en akoestiek

FurnTraders werkt samen met toonaangevende fabrikanten van scheidingswanden in Europa en importeert deze producten exclusief in Nederland.

Akoestische schaduw

Scheidingswanden blokkeren geluid en creŽren een akoestische schaduw. Hoe dichter de scheidingswand bij de geluidsbron staat Ťn hoe hoger en/of breder de scheidingswand is: hoe groter de akoestische schaduw aan de andere zijde van de wand.

Geluidsabsorptie

De akoestische scheidingswanden van FurnTraders zijn geconstrueerd om geluid te blokkeren en absorberen. Nagalmtijden en geluidsweerkaatsingen worden door de toepassing van akoestische scheidingswanden gereduceerd. Dit bereiken we door de toepassing van een integrale Lamapro M akoestische kern met een absorptievermogen van 75% of 90%. De akoestische scheidingswanden kunnen zowel worden uitgevoerd als desk-up wanden of als vrijstaande scheidingswanden voor bijvoorbeeld concentratie werkplekken in open kantoor ruimten.

De toegepaste materialen binnen uw kantooromgeving en de mate van geluidsoverlast bepalen welke scheidingswand geschikt is voor uw kantoor. Een akoestische scheidingswand is belangrijk hulpmiddel in het bereiken van een optimale kantoorakoestiek.

 

akoestische schaduw

akoestische scheidingswanden,
Lamphon, Lamapro M, 
Screens at Work,
Acoustics at Work

weerkaatsing, absorptie en transmissie

FurnTraders onderscheidt een drietal verschillende soorten scheidingswanden en desk-up wanden:

 

Ongestoffeerde scheidingswanden.

Weerkaatsen en creŽren een geluidsschaduw. Gemaakt van harde materialen zoals melamine, acryl, policarbonaat en metaal. Deze wanden zijn veelal alleen verkrijgbaar in standaard maten.

Gestoffeerde scheidingswanden.

Deze wanden met een foamlaag van 2mm onder de stof wanden hebben een beperkt absorptievermogen, weerkaatsen en creŽren een geluidsschaduw. De scheidingswanden zijn klantspecifiek en zijn in iedere gewenste maat te leverbaar met inachtneming van de maximale maatvoeringen.

Akoestische scheidingswanden.

Deze scheidingswanden absorberen afhankelijk van het toegepaste Lamaphon 75% of 90% van het geluid. Ook de akoestische scheidingswanden zijn in iedere gewenste maat te bestellen met inachtneming van de maximale maatvoeringen. Wat een goede kantoor akoestiek voor uw medewerkers kan betekenen vind u terug in de brochure Shhh; de evolutie van het open kantoor. De bijbehorende white papers Geluid in de kantoor omgeving geven aan wat de effecten van geluid zijn en de middelen om geluid te reduceren en controleren binnen de kantooromgeving.

 

 

FurnTraders Scheidingswanden

akoestische scheidingswanden,
Lamphon, Lamapro M, 
Screens at Work,
Acoustics at Work
Logo FurnTradersfolder scgeidingswandenfolder scgeidingswanden